De vlag van Friesland

Vlag

De officiële vlag van Friesland bestaat uit vier blauwe en drie witte diagonale banen; in de witte banen staan in totaal zeven rode pompeblêden (bladeren van de gele plomp). Deze zeven pompeblêden verwijzen naar de middeleeuwse Friese 'zeelanden': zelfstandige landstreken langs de kust van Alkmaar tot de Wezer, die samengingen in een verdedigings- verbond tegen de Noormannen.

Volkslied

De tekst van het Frysk Folksliet (Fries Volkslied) is De âlde Friezen (De oude Friezen) van de bekende Grouster dokter-schrijver dr. Eeltsje Halbertsma. De nu gangbare versie is een verkorte bewerking daarvan door Jacobus van Loon uit 1876. Nadat de tekst in 1875 bij een herdenking op die melodie gezongen was, werd het lied dat jaar nog door het Selskip foar Fryske Taal- en Skriftekennisse tot Fries volkslied bestempeld.

Uw vakantie in Friesland

Cultuur in Friesland

210 jaar oud

Friese cultuur

De Friese cultuur kenmerkt zich als eigenzinnig maar gastvrij. Op het moment dat u de provincie binnen rijdt vallen direct de plaatsnaamborden met dubbele namen op; de Friese naam en de Hollandse naam. U vindt talrijke specifieke Friese bezienswaardigheden en musea in Friesland.

Boek uw Friese cultuur vakantie

De Waterpaviljoens Eden en Armo bieden een geweldig startpunt voor het verkennen van de Friese cultuur.

Beleef Friesland en uw vakantiewoning!

check


U kiest met maximaal 4 personen voor waterpaviljoen Eden om het prachtige uitzicht, de beste visvakantie, de gezellige inrichting, de fraaie afwerking, de jukebox en de zeer complete inventaris.

check


Met maximaal 12 (8+4) personen kiest u voor waterpaviljoen Armo om de combi sauna, de 3 grote lcd televisies, de zonnebank met hemel en trimfiets en de ruimte die de woning biedt.